top of page
2013-08-14 16.46.29.jpg

OM OSS

Bakgrund

2004 startades  KG DESIGN , då med fokus på tillbehör till husdjur. Det var svårt att hitta funktionella produkter som också var snygga och passade in i våra hem . Vår absoluta storsäljare blev ”TUBEN”, en förvaring för hundens svarta påsar. Vi packade febrilt de svensktillverkade rören, till bla Designtorget som  var ett starkt forum för svenska innovationer. Form med funktion har sedan följt med i vår utveckling, I jakten på ett halkfritt underlägg till matplatsen stötte vi på materialet silikon. Vi fastnade direkt för det giftfria och det då ganska ovanliga material. Vi var tidigt ute med grytlappar i sillikon, följt av en lång rad egen designade produkter för det moderna hemmet. Se mer i avsnittet om materialet nedan. Idag har vi riktat om verksamheten från grossistverksamhet, våra produkter för barnrum och matplats säljer  världen över med hjälp av våra partners . I övrigt arbetar vi med formgivning och produktion till andra företag. Vi har nu gedigen erfarenhet och kunskap om materialet silikon , som nu upptäckts av betydligt fler. Ta en titt i vårt galleri för bilder till vår historia.

 Jennie Josefsson & Fredrik Kågefors 

  Ägare och grundare till KG DESIGN 

produktgalleri.jpg

OM SILIKON

Flexibiliteten i silikon ger få begränsningar vilket ger ett stort spelrum när vi formger produkter. Det kan se ut som betong, glas eller keramik men väger mindre och går inte sönder. Regnbågens alla färger är tillgängliga och det är väldigt roligt att jobba med !

Materialet  har många goda egenskaper. Bestående  av kisel och syre är silikon ett material utan gifter och hormonstörande ämnen och kemikalier . Det är livsmedelsgodkänt och fritt från doft och smak. Extra viktigt i våra produkter för barnrum och matplats! 

Det är halkfritt, okrossbart och tål vatten. Det går lika bra att ha i ugnen som i frysen. Fantastiskt - eller hur ?

Det är viktigt för oss att arbeta med material av hög kvalitet , och att allt material och färg är testat och godkänt. Vi känner oss trygga med våra leverantörer som hängt med oss sedan starten.

bottom of page